Phallichthys tico
(Bussing, 1963)
Verklaring van de tekens

Familie : Poeciliidae
Herkomst : Costa Rica
Lengte vd vis : 4 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Vreedzame, sierlijke vis die uitstekend geschikt is voor het gezelschapsaquarium maar die slechts zelden te koop is.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant met fijnbladerige planten terwijl in het midden veel vrije zwemruimte moet worden open gelaten.  Een goede doorluchting en helder water worden zeer op prijs gesteld.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven in de vorm van Artemia-naupliŽn en kleine muggenlarven. Plantaardig voedsel in de vorm van algen mag ook niet op het menu ontbreken.  Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is niet al echt eenvoudig aangezien de jongen nogal gevoelig voor parasieten zijn.  De soort is eierlevendbarend en na een draagtijd van 4 weken komen 10 tot 25 jongen ter wereld.  Over het algemeen worden de jongen door de ouders met rust gelaten.  Ze moeten worden gevoerd met Artemia-naupliŽn en fijngewreven droogvoer.

Foto beschikbaar gesteld door :

Bjšrne Saetrang

IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij inmiddels een artikel beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik