Pimephales promelas
Verklaring van de tekens
Familie : Cyprinidae
Herkomst : Centraal Noord Amerika
Lengte vd vis : 10 cm
Min.lengte aquarium : 100 cm
Buiten de paartijd is dit een vreedzame scholenvis, uitstekend geschikt voor een koudwateraquarium. Het aquarium moet ingericht worden met planten die geschikt zijn voor dit soort aquaria, zoals hoornblad en waterpest. Verder moet het aquarium ingericht worden met stenen en kienhout, zodat holen ontstaan. Er moet voldoende vrije zwemruimte worden overgelaten. Het water moet helder zij en zuiver. Een goede filtering is dus noodzakelijk.

Het is een alleseter, met een voorkeur voor levend voer. Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

Over de kweek in het aquarium heb ik niets kunnen vinden. In de natuur worden bij hogere temperaturen 80-300 eieren in een hol afgezet. De eieren worden door het mannetje fanatiek verdedigd en verzorgd. De jongen komen na 4-6 dagen uit.

Foto beschikbaar gesteld door :
National Image Library
Synoniemen : Pimephales promelas promelas, Pimephalus promelasv Hyborhynchus confertus, Pimephales fasciatus, Pimephales maculosus, Hyborhynchus puniceus, Plargyrus melanocephalus, Pimephales milesii, Pimephales agassizii, Colistus parietalis, Hyborhynchus nigellus, Cliola smithii, Pimephales anuli, Pimephales promelas harveyensis
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik