Placidochromis milomo
(Oliver, 1989)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Malawimeer
Lengte vd vis : 15 cm
Min.lengte aquarium : 140 cm
Tamelijk robuuste, soms agressieve soort, waarvan een mannetje met meerdere vrouwtjes moet worden gehouden in gezelschap van andere forse vissen.  Het aquarium moet worden ingericht met stenen zodat schuilplaatsen ontstaan.  Hardere plantensoorten worden over het algemeen met rust gelaten. 

Als voedsel moet levend voer worden gegeven in de vorm van kleine visjes of muggenlarven.  Diepvries- en droogvoer worden ook geaccepteerd.

De kweek is niet al te moeilijk.  De eieren worden op een platte steen afgezet en door het vrouwtje in de bek genomen.  Ze worden vervolgens door het mannetje met behulp van de eivlekmethode bevrucht.  Het vrouwtje trekt zich vervolgens terug tussen de rotsen.  De jongen verlaten de bek voor het eerst na ongeveer twintig dagen.  Ze zijn dan al relatief groot en kunnen worden gevoerd met uitgezeefde watervlooien en fijngewreven droogvoer.

Foto beschikbaar gesteld door :

Jan Bukkems

Synoniem : Cyrtocara milomo
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.

 

© Copy-right en voorwaarden voor gebruik