Poecilia latipinna
(Lesueur, 1821)
Verklaring van de tekens

Familie : Poeciliidae
Herkomst : Zuid-oosten USA
Lengte vd vis : 12 cm
Min.lengte aquarium : 120 cm
Vreedzame vis die uitstekend geschikt is voor het gezelschapsaquarium met wat grotere vissen die gewend zijn aan hard water.  Toevoeging van 2-3 procent keukenzout wordt zeer op prijs gesteld.  Het aquarium kan beplant worden met harde planten zoals Sagittaria, Vallisneria en Anubias.  Zachte planten worden bij gebrek aan plantaardige kost of algen gegeten. 

Het is een alleseter met als hoofdvoedsel algen.  Ook klein levend voer en plantaardig droogvoer wordt geaccepteerd.  Het is een uitstekende algenverdelger.

De kweek is niet al te moeilijk.  Deze eierlevendbarende soort brengt iedere 60-70 dagen 10-60 jongen ter wereld.  Aangezien de ouders de jongen najagen is het verstandig het aquarium dicht te beplanten ook met drijfplanten zodat de jongen kunnen wegvluchten tussen de wortels.  Ze kunnen worden groot gebracht met fijngewreven plantaardig droogvoer en Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :
Diskusmann

Synoniemen : Mollienesia latipinna, Mollienisia latipinna, Poecilia multilineata, Poecilia lineolata, Limia poeciloides, Limia matamorensi
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik