Procatopus nototaenia
(Boulenger, 1904)
Verklaring van de tekens

Familie : Poeciliidae
Herkomst : Kameroun, Nigeria
Lengte vd vis : 5 cm
Min.lengte aquarium : 50 cm
Levendige, vreedzame scholenvis die heel geschikt is voor het kleinere  gezelschapsaquarium.  Ze mogen niet in het gezelschap van agressieve soorten worden gehouden.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond los worden beplant met fijnbladerige planten.  Wat drijfplanten doen de kleuren beter tot hun recht komen.  Verder moet het aquarium worden ingericht met wortels en kienhout, waarbij veel vrije zwemruimte moet worden open gelaten.  Een krachtige stroming wordt zeer op prijs gesteld.  Aangezien het goede springers zijn is een dekruit een vereiste.

Als voedsel moet levend voer worden gegeven.  Droogvoer wordt af en toe ook geaccepteerd.

De kweek is niet zo eenvoudig. Het water moet zeer zacht en zuur zijn.   De eieren die doorgaans in spleten van wortels worden afgezet zijn nogal gevoelig voor schimmels.  Na ongeveer 3 weken komen de jongen uit.  Ze kunnen worden groot gebracht met het allerfijnste infuus en raderdiertjes.

Foto beschikbaar gesteld door :

Johnny Jensen

IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik