Pseudocrenilabrus philander
(Weber, 1897)
Verklaring van de tekens
Familie : Cichlidae
Herkomst : Zuidelijk Afrika
Lengte vd vis : 11 cm
Min.lengte aquarium : 120 cm
Een redelijk agressieve vis die dus in een redelijk ruim aquarium gehouden moet worden. Het aquarium moet ingericht worden met planten en stenen, zodat voldoende schuilgelegenheden ontstaan voor de vrouwtjes. Aangezien het mannetje niet eenkennig is mogen meerdere vouwtjes gehouden worden mits er voldoende schuilmogelijkheden zijn.

Het zijn alleseters, dus er moet afwisselend gevoerd worden.

De kweek is redelijk eenvoudig. De 20-40 eieren worden afgezet en door het vrouwtje in de bek genomen. Ze worden daarna bevrucht met behulp van de eivlek-methode. Het vrouwtje wordt daarna verdreven. Na drie weken verlaten de jongen de bek van het vrouwtje.

Foto beschikbaar gesteld door :
Jan Bukkems
 
Synoniemen : Chromis philander, Haplochromis philander, Haplochromis philander philander, Hemihaplochromis philander, Pseudocrenilabrus philander philander, Tilapia philander , Paratilapia luebberti, Haplochromis philander luebberti, Pseudocrenilabrus philander luebberti, Tilapia ellenbergeri, Pseudocrenilabrus natalensis, Haplochromis philander dispersus, Hemihaplochromis philander dispersus, Pseudocrenilabrus philander dispersus
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
Met dank aan Jan de Waterman Deurne
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik