Pseudomugil connieae
(Allen, 1981)
Verklaring van de tekens

Familie : Pseudomugilidae
Herkomst : Nieuw Guinea
Lengte vd vis : 5,5 cm
Min.lengte aquarium : 70 cm
Vreedzame scholenvis die het beste in een speciaalaquarium met andere kleiner blijvende regenboogvissen kan worden gehouden.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant met fijnbladerige planten zoals javamos, terwijl er in het midden veel vrije zwemruimte moet worden open gelaten.  Een gedempte verlichting door middel van drijfplanten doen de kleuren beter tot hun recht komen.  Tijdens de broedperiode zijn de mannetjes van deze soort tamelijk agressief.

Als voedsel moet levend voer worden gegeven,  Diepvries- en droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is niet echt eenvoudig.  Voor de kweek kan met een mannetje met meerdere vrouwtjes inzetten.  De eieren worden tussen het javamos afgezet en bevrucht.  Omdat de ouders eierrovers zijn moeten ze na het afzetten uit het kweekaquarium worden verwijderd.  Na 20-25 dagen komen de jongen uit.  Ze kunnen worden groot gebracht met infusoriŽn en het allerfijnste stofvoer.

Foto beschikbaar gesteld door :

Eric Bodrock

Synoniemen : Popondetta connieae, Popondichthys connieae
IUCN Red List Status : kwetsbaar
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik