Pseudomugil cyanodorsalis
(Allen & Sarti, 1983)
Verklaring van de tekens
Familie : Pseudomugilidae
Herkomst : AustraliŽ
Lengte vd vis : 3,5 cm
Min. lengte aquarium : 50 cm
Vreedzame, kleine scholenvis die het beste kan worden samen gehouden met andere kleiner blijvende vissen uit AustraliŽ.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant met fijnbladerige planten.  In het midden moet veel vrije zwemruimte worden open gelaten.  Een gedempte verlichting door middel van drijfplanten en een donkere bodem doen de kleuren beter tot hun recht komen. Aangezien ze uit brakwatergebieden komen is het aan te raden om zeezout aan het water toe te voegen.  Een regelmatige flinke waterverversing is noodzakelijk.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven zoals Cyclops, Artemia en muggenlarven.  Klein droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is tamelijk eenvoudig.  De eieren worden tussen de planten afgezet en bevrucht. De eieren worden door de ouders over het algemeen met rust gelaten.  Na 2 weken komen de eieren uit.  Zodra de verhoudingsgewijs grote jongen vrij zwemmen kunnen ze worden groot gebracht mat Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Ted Judy

IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik