Pseudotropheus williamsi
(GŁnther, 1894)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Malawimeer
Lengte vd vis : 11 cm
Min.lengte aquarium : 100 cm
Ook ten opzichte van soortgenoten is deze vis niet zo agressief.  Het is echter wel aan te raden om een mannetje met meerdere vrouwtjes te houden.  Het aquarium moet worden ingericht met stenen zodat veel schuilplaatsen ontstaan.  Een regelmatige flinke waterverversing is noodzakelijk.

Hoewel de soort een z.g. "aufwuchs"eter is, is hij toch redelijk eenvoudig over te wennen op ander voer zoals muggenlarven en Artemia.  Ook diepvries- en droogvoer wordt geaccepteerd.

De kweek is redelijk eenvoudig.  Nadat de eieren zijn afgezet neemt het vrouwtje die in de bek.  Ze worden vervolgens bevrucht met behulp van de eivlekmethode.  Het is verstandig om het vrouwtje hierna uit te vangen en in een apart aquarium te zetten.  Na 20-25 dagen worden de jongen uit de bek gelaten en zwemmen ze vrij.  Zodra de jongen niet meer in de bek van de moeder terug komen kan de moeder ook beter uitgevangen worden.  De jongen kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn en fijngewreven droogvoer.

Foto beschikbaar gesteld door :
Ems-Vechte Aquaristik
Synoniemen : Chromis williamsi, Tilapia williamsi, Pseudotropheus williamsii
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik