Pyrrhulina eleanorae
(Fowler, 1940)
Verklaring van de tekens

Familie : Lebiasinidae
Herkomst : Peru
Lengte vd vis : 8 cm
Min.lengte aquarium : 100 cm
Vreedzame vis die het beste in een groepje gehouden kan worden en uitstekend geschikt is voor het gezelschapsaquarium. Hij is alleen in de broedperiode enigszins agressief.  Het aquarium moet dicht worden beplant, onder anderen met grootbladerige planten die tot het wateroppervlak reiken.  Een gedempte verlichting door middel van drijfplanten waar de vis onder kan schuilen wordt zeer op prijs gesteld.  Aangezien het zeer goede springers zijn is het noodzakelijk om goed sluitende dekruiten aan te brengen.

Als voedsel moet bij voorkeur klein levend voer van het wateroppervlak gegeven worden, bijvoorbeeld fruitvliegjes.  Diepvries- en droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is niet echt eenvoudig.  Een aantal eieren worden op een blad dicht onder het wateroppervlak afgezet en bevrucht.  Het vrouwtje moet na het afzetten verwijderd worden.  Het mannetje neemt dan de broedzorg voor zijn rekening.  Na een dag moet ook het mannetje verwijderd worden.  Even daarna komen de jongen uit en nog eens twee dagen later zwemmen ze vrij.  Ze kunnen worden gevoerd met infusoriŽn maar vrij snel na het vrij zwemmen ook met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Stingray Aquarium

IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik