Rasbora elegans
(Volz, 1903)
Verklaring van de tekens

Familie : Cyprinidae
Herkomst : Maleisië, Singapore, Sumatra, Borneo
Lengte vd vis : 20 cm
Min.lengte aquarium : 200 cm
Vreedzame, levendige scholenvis die het beste samen met andere Rasbora-soorten kan worden gehouden.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant.  Als verdere decoratie kunnen kienhout en wortels worden gebruikt.  Er moet in het midden veel vrije zwemruimte worden open gelaten.  Een donkere bodem en een regelmatige waterverversing worden zeer op prijs gesteld.

Het is een grote alleseter.  Er moet dus voor voldoende variatie worden gezorgd.  Diepvries- en droogvoer worden ook geaccepteerd.  Ook plantaardige kost mag af en toe niet op het menu ontbreken.

De kweek is redelijk eenvoudig.  Het kweekaquarium moet ingericht worden met fijnbladerige planten en grove kiezel.  Een afzetrooster is ook mogelijk. Er moet worden vermeden om te kweken met té jonge dieren.  Een vrouwtje moet al enige dagen in het aquarium aanwezig zijn.  Het mannetje kan op een avond toegevoegd worden en de volgende ochtend worden dan enige honderden eieren afgezet en bevrucht.  Na het afzetten moeten de ouders verwijderd worden.  Na 24 uur komen de jongen uit.  Zodra ze vrij zwemmen kunnen ze worden gevoerd met fijngewreven droogvoer. 

Foto beschikbaar gesteld door :
HW Choy

IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik