Trigonopoma pauciperforatum
(Weber & de Beaufort, 1916)
Verklaring van de tekens

Familie : Cyprinidae
Herkomst : MaleisiŽ, Sumatra
Lengte vd vis : 7 cm
Min.lengte aquarium : 80 cm
Levendige, af en toe enigszins schuwe scholenvis die het beste met andere zwemlustige visjes kan worden samen gehouden.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant zodat schuilplaatsen ontstaan. In het midden moet veel vrije zwemruimte worden open gelaten.  Een donkere bodem en een enigszins gedempte verlichting door middel van drijfplanten doen de kleuren beter tot hun recht komen. Een regelmatige waterverversing wordt zeer op prijs gesteld.

Als voedsel moet levend voer worden gegeven, maar plantaardig voedsel in de vorm van sla en spinazie mag ook niet op het menu ontbreken.  Diepvries- en droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is niet eenvoudig aangezien de dieren tamelijk kieskeurig zijn in hun partnerkeuze.  Het beste is dat een koppel zich kan vormen uit een schooltje.  De eieren worden tussen fijnbladerige planten afgezet en bevrucht.  Na het afzetten van de eieren moeten de ouderdieren worden verwijderd.  De jongen komen na 24-30 uur uit.  Na het vrij zwemmen kunnen ze worden groot gebracht met het allerfijnste stofvoer.

Foto beschikbaar gesteld door :

Jan Bukkems

Synoniemen : Rasbora pauciperforata, Rasbora agilis
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik