Rasbora sumatrana
(Bleeker, 1852)
Verklaring van de tekens

Familie : Cyprinidae
Herkomst : Vietnam, Cambodja, MaleisiŽ,
  Sumatra, Borneo, Thailand
Lengte vd vis : 13 cm
Min.lengte aquarium : 140 cm
Vreedzame, levendige scholenvis die uitstekend geschikt is voor het gezelschapsaquarium samen met andere vreedzame vissen.  Het aquarium moet dicht worden beplant aan de randen en achtergrond.  In het midden mag de beplanting wat dunner zijn en er moet voldoende vrije zwemruimte aanwezig zijn.  Een donkere bodem en een gedempte verlichting met behulp van drijfplanten wordt op prijs gesteld.

Het zijn alleseters.  Er moet dus voldoende worden gevarieerd op het menu waarbij af en toe plantaardige kost niet mag ontbreken.  Diepvries- en droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is niet eenvoudig.  Bij wat hogere temperaturen en zacht, zuur water worden de eieren tussen de planten afgezet.  Na het afzetten stijgen de eieren op en blijven onder de bladeren van drijfplanten e.d. hangen.  Na het afzetten moeten de ouderdieren worden verwijderd.  De jongen komen na 24 uur uit.  Zodra ze vrij zwemmen kunnen ze de eerste dagen worden gevoerd met het fijnste infuus en daarna Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Zhou Hang

Synoniemen : Leuciscus sumatranus, Rasbora sumatrensis, Rasbora calliura, Rasbora cheroni, Rasbora cromiei
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik