Reganochromis calliurus
(Boulenger, 1901)
Verklaring van de tekens
Familie : Cichlidae
Herkomst : Tanganyikameer
Lengte vd vis : 15 cm
Min.lengte aquarium : 140 cm
Tamelijk zeldzame, over het algemeen vreedzame vis die alleen in de paartijd een territorium inricht.  Het aquarium moet worden ingericht met stenen zodat schuilmogelijkheden ontstaan.  Planten worden over het algemeen met rust gelaten, zodat die ook ter decoratie kunnen worden gebruikt.  In het midden van het aquarium moet een gedeelte vrij gelaten worden met een zandige bodem.

Als voedsel moet levend voer worden gegeven in de vorm van kreeftachtigen en muggenlarven.  Diepvries- en droogvoer worden ook geaccepteerd.

De kweek is tamelijk moeilijk.  Het zijn muilbroeders.  Ongeveer 50 eieren worden door beide ouders afwisselend gedurende een week of drie in de bek genomen.  Ze trekken zich daarvoor tussen de rotsen terug.  Ik heb over de kweek verder nog weinig kunnen vinden.

Foto beschikbaar gesteld door :

Airfish

Synoniemen : Paratilapia calliura, Leptochromis calliura, Leptochromis calliurus, Reganochromis calliura, Leptochromis calliurum, Reganochromis calliurum
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik