Rhoadsia altipinna
(Fowler, 1911)
Verklaring van de tekens

Familie : Characidae
Herkomst : Equador, Costa Rica
Lengte vd vis : 17 cm
Min.lengte aquarium : 200 cm
Deze vis heeft door zijn territoriale neigingen heel veel ruimte nodig.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant zodat schuilplaatsen ontstaan voor de exemplaren die het minste in de rangorde zijn.  Helder, zuurstofrijk water is een voorwaarde om deze dieren te houden.  Er moet dus regelmatig een flink gedeelte van het water worden ververst.

Als voedsel moet krachtig levend voer worden gegeven in de vorm van insectenlarven of kleine vissen.  Ook insecten zoals (dode) vliegen worden graag gegeten.  Diepvriesvoer wordt ook geaccepteerd evenals na gewenning droogvoer..

De kweek is alleen in zeer grote aquaria mogelijk. (vanaf 1000 liter)  Het dominante mannetje paart dan met (eventueel) meerdere vrouwtjes.  Na het afzetten bewaakt en verzorgt het mannetje het broedsel.  Na het vrij zwemmen kunnen de jongen de eerste tijd gevoerd worden met het allerfijnste infuus en later met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :
Hans Meulblok

IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik