Stigmatochromis modestus
(GŁnther, 1894)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Malawimeer
Lengte vd vis : 16 cm
Min.lengte aquarium : 150 cm
Een mannetje van deze soort moet met meerdere vrouwtjes worden samen gehouden.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond met stenen worden ingericht zodat holen en schuilplaatsen ontstaan.  Planten worden met rust gelaten en kunnen dus ook als decoratie worden gebruikt.  Ze kunnen niet met al te kleine andere vissen worden samen gehouden aangezien die als voedsel worden aangezien.

Als voedsel moet levend voer worden gegeven in de vorm van muggenlarven, garnalen en visvlees.  Diepvriesvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is tamelijk eenvoudig.  Tot 60 eieren worden door het vrouwtje afgezet en onmiddellijk in de bek genomen.  Ze worden daarna door het mannetje met behulp van de eivlekmethode bevrucht.  Het vrouwtje trekt zich vervolgens tussen de rotsen terug.  Na ongeveer 3 weken verlaten de jongen de bek van de moeder.  Ze komen daar niet meer naar terug.  Ze kunnen eenvoudig worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn en fijngewreven droogvoer.

Foto beschikbaar gesteld door :
Karsten K. Larsen
Synoniemen : Hemichromis modestus, Cyrtocara modesta, Haplochromis modestus, Paratilapia modesta
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik