Tanichthys micagemmae
(Freyhof & Herder, 2001)
Verklaring van de tekens

Familie : Cyprinidae
Herkomst : Vietnam
Lengte vd vis : 2,5 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Vreedzame, zwemlustige maar enigszins schuwe vis die niet kan worden samen gehouden met grotere en drukkere vissen.  Hij laat zich dan nauwelijks zien.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant terwijl in het midden zeer veel vrije zwemruimte moet worden open gelaten.  Deze soort is pas een paar jaar geleden ontdekt op één plaats in Vietnam tussen twee snel groeiende steden.  Het is te verwachten dat ze over een aantal jaren daar verdwenen zullen zijn.  Een krachtige filtering en een gedempte verlichting door middel van drijfplanten worden zeer op prijs gesteld. 

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven.  Klein droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is zeer eenvoudig.  Als na een koele periode de temperatuur boven de twintig graden komt, worden dagelijks vele eieren tussen fijnbladerige planten afgezet en bevrucht.  De eieren en larven worden door de ouders met rust gelaten.  Na 3 dagen komen de jongen uit en nog eens drie dagen later zwemmen ze vrij.  Ze kunnen worden groot gebracht met de allerfijnste infusoriën.  Ze groeien vrij snel.

Foto beschikbaar gesteld door :

HW Choy

IUCN Red List Status : onvoldoende gegevens bekend
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik