Theraps lentiginosus
(Steindachner, 1864)
Verklaring van de tekens
Familie : Cichlidae
Herkomst : Zuid Mexico, Guatemala
Lengte vd vis : 25 cm
Min.lengte aquarium : 200 cm
Levendige, af en toe een beetje schuwe vis die ook ten opzichte van soortgenoten niet echt agressief is.  Het aquarium moet worden ingericht met stenen, wortels en kienhout zodat schuilplaatsen ontstaan.  Aangezien planten met rust worden gelaten kunnen die ook zonder probleem als decoratie worden gebruikt.  Een regelmatige flinke waterverversing is noodzakelijk.

Als voedsel moet niet te groot levend voer worden gegeven in de vorm van insectenlarven, Artemia en Mysis.  Droogvoer (ook op plantaardige basis) wordt ook geaccepteerd.

De kweek is redelijk eenvoudig bij een goed bij elkaar passend koppel.  Het is aanbevelenswaardig om een zestal jonge exemplaren aan te schaffen.  Hieruit vormt zich dan vanzelf een koppel.  De eieren worden in een hol afgezet en bevrucht.  Het vrouwtje bemoeit zich met de broedzorg terwijl het mannetje het territorium verdedigt.  Zodra de jongen vrij zwemmen gaat ook het mannetje zich met de broedzorg bemoeien.  De jongen kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Frank Angermann

Synoniemen : Heros lentiginosus, Cichlasoma lentiginosum, Theraps rheophilus, Cichlasoma rheophilus
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik