Tramitichromis intermedius
(Trewavas, 1935)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Malawimeer
Lengte vd vis : 16 cm
Min.lengte aquarium : 160 cm
Onderling is deze soort tamelijk agressief maar ten opzichte van andere vissen over het algemeen tamelijk vreedzaam. Om die onderlinge agressie enigszins te beteugelen is het raadzaam om op een mannetje meerdere vrouwtjes te houden zodat de agressie verdeeld kan worden.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond worden ingericht met stenen zodat holen en schuilplaatsen ontstaan.  Het midden moet uit een zandige bodem bestaan met veel vrije zwemruimte.  Planten worden over het algemeen met rust gelaten en een territorium wordt ingericht.

Het is een gemakkelijke alleseter.  Er moet dus voor voldoende variatie op het menu worden gezorgd.  Diepvries- en droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is vrij eenvoudig.  De eieren worden in een tevoren gegraven kuil afgezet en bevrucht.  Daarna worden de eieren door het vrouwtje in de bek genomen.  Zij trekt zich dan terug tussen de rotsen om de eieren gedurende 3 tot 4 weken verder in de bek uit te broeden.  Na het vrij zwemmen kunnen de jongen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn en fijngewreven droogvoer.

Foto beschikbaar gesteld door :

Kevin Bauman

Synoniemen : Lethrinops intermedia, Trematocranus intermedius
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik