Triglachromis otostigma
(Regan, 1920)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Tanganyikameer
Lengte vd vis : 12 cm
Min.lengte aquarium : 120 cm
Tamelijk vreedzame vis, die weliswaar een territorium in stand houdt, maar dit niet zo fel verdedigt als andere cichliden.  Er kunnen meerdere exemplaren in een aquarium worden gehouden.  Het aquarium moet aan de zij- en achterkant  worden ingericht met stenen zodat schuilplaatsen en holen ontstaan.  Aan de voorzijde moet een brede zone met een fijne zandbodem worden aangelegd.

Het is een alleseter. Het voedsel wordt verzameld uit de modder van de bodem.  Er moet dus gezorgd worden voor voldoende variatie in het menu.  Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek in het aquarium is niet eenvoudig en is ook nog niet vaak gelukt.  Tot 100 eieren worden in holen afgezet en bevrucht.  De eieren worden daarna door het vrouwtje in de bak genomen.  Na enige tijd neemt het mannetje ook deel aan deze broedzorg en neemt ze dus ook in de bek.  De jongen kunnen worden groot gebracht met infusoriŽn en Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :
Magdalena Kwolek
Synoniemen : Limnochromis otostigma, Pelmatochromis auritus
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik