Vieja bifasciata
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Mexico, Guatemala
Lengte vd vis : 25 cm
Min.lengte aquarium : 200 cm
Tamelijk agressieve en onverdraagzame soort, vooral tijdens de paartijd.  Ook ten opzichte van andere soorten. Ze kunnen dus alleen maar gehouden worden in gezelschap van andere grote cichliden en meervallen.  Het aquarium moet worden ingericht met stenen, kienhout en wortels zodat veel schuilplaatsen ontstaan.  Aangezien het een uitgesproken planteneter is, is het gebruik van planten onmogelijk.  Een territorium wordt ingericht.

Als voedsel moet plantaardig voer in de vorm van sla en spinazie worden gegeven, afgewisseld met levend en diepvriesvoer.  Droogvoer met een plantaardige basis wordt ook geaccepteerd.

De kweek is redelijk eenvoudig.  Tot 500 eieren worden op een platte steen afgezet en bevrucht.  Beide ouders bemoeien zich intensief met de broedzorg.  Als de eieren uitkomen worden de larven in broedkuilen onder gebracht.  Als de jongen vrij zwemmen kunnen ze worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Cichlids Forever

Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik