Vieja guttulata
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Mexico, Guatemala
Lengte vd vis : 30cm
Min.lengte aquarium : 250 cm
Grote cichlide die paarsgewijs gehouden moet worden in een aquarium dat niet te klein is.  Het aquarium moet worden ingericht met stenen, kienhout en wortels zodat schuilplaatsen ontstaan.  Aangezien ze tijdens de paartijd nogal graven kunnen planten niet als decoratie worden gebruikt.  Drijfplanten kunnen wel worden gebruikt.  Tijdens de paartijd zijn ze zeer onverdraagzaam en bijterig ten opzichte van hun gezelschap.

Als voedsel moet krachtig levend voer worden gegeven, af en toe afgewisseld met plantaardig voedsel in de vorm van algen, sla en spinazie.

De kweek is tamelijk eenvoudig.  Tot 500 eieren worden op een vast substraat afgezet en bevrucht.  Na het uitkomen worden de larven in een tevoren uitgegraven broedkuil onder gebracht.  Het vrouwtje bewaakt in eerste instantie het legsel terwijl het mannetje het territorium verdedigd.  Na het vrij zwemmen bemoeit ook het mannetje zich intensief met de verzorging van de jongen.  De jongen kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn en fijngewreven droogvoer.

Foto beschikbaar gesteld door :

Cichlids forever

Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik