Vieja heterospilus
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Mexico, Guatemala
Lengte vd vis : 22 cm
Min.lengte aquarium : 200 cm
Tamelijk levendige vis die zich niet echt agressief opstelt ten opzichte van andere vissen.  Het aquarium moet worden ingericht met stenen, kienhout en wortels zodat veel schuilplaatsen ontstaan.  Er moet wel voldoende vrije zwemruimte worden open gelaten.  Aangezien planten ook op zijn menu staan is het niet aan te raden om planten ter decoratie te gebruiken.  Aan de watersamenstelling worden geen bijzonder hoge eisen gesteld.  Ze komen voor in wateren van zeer uiteenlopende samenstelling en temperatuur.  Bovenstaande waardes zijn dan ook gemiddelden.

Als voedsel moet voornamelijk plantaardige kost in de vorm van sla en spinazie worden gegeven.  Droogvoer op plantaardige basis wordt ook geaccepteerd.

De kweek is redelijk eenvoudig.  Een groot aantal eieren worden afgezet en bevrucht .  Beide ouders verzorgen en beschermen het legsel fanatiek waarbij het mannetje voornamelijk het territorium verdedigd.  Na het uitkomen worden de larven onder gebracht in een grote broedkuil.  Na een kleine 10 dagen zwemmen de jongen vrij.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Cichlids forever

Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik