Apistogramma macmasteri
(Kullander, 1979)
Verklaring van de tekens

Familie  Cichlidae
Herkomst : BraziliŽ
Lengte vd vis : 8 cm
Min.lengte aquarium : 80 cm
Een vreedzame, enigszins schuwe vis.  Het is een van de mooiste Apistogramma-soorten.  Het aquarium moet dicht worden beplant en als gezelschap moeten niet al te drukke vissen worden gekozen omdat de macmasteri zich helemaal niet zal vertonen.

Als voer moet klein levend voer worden gegeven.  Er moet voor gezorgd worden dat er veel afwisseling in het voedsel zit.

De kweek is niet eenvoudig. Zacht, zuur water is noodzakelijk.  De soort is polygaam, maar in een klein aquarium wordt het vrouwtje zo agressief dat het beter is om het mannetje na de ei-afzetting uit het aquarium te verwijderen. In een groter aquarium met een flinke bezetting van andere vissen wordt het mannetje geduld.  Die bemoeit zich met de verdediging van het territorium.  De eieren worden in een hol afgezet en door het vrouwtje bewaakt.  Na 48 uur komen de eieren uit en 5 dagen later zwemmen de jongen vrij.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door : 
Jan Bukkems
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij inmiddels een artikel beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik