Aplocheilus lineatus
(Valenciennes, 1846)
Verklaring van de tekens

Familie  Aplocheilidae
Herkomst : India, Sri Lanka
Lengte vd vis : 10 cm
Min.lengte aquarium : 100 cm
Dit is een roofzuchtige vis die redelijk agressief is tegenover soortgenoten en alleen maar gehouden kan worden met grotere vissen. Het aquarium moet goed afgedekt worden, daar het goede springers zijn. Een dichte rand- en achtergrond beplanting met voldoende zwemruimte is noodzakelijk evenals wat drijfplanten.

De vis is een alleseter, maar prefereert toch levend voer, vooral voor en tijdens de kweek.

De kweek is bij een wat hogere temperatuur vrij eenvoudig. Na afzetten van de eieren in een mop moet deze mop overgebracht worden naar een andere bak, waar de jongen na 2 weken uitkomen en grootgebracht kunnen worden met stofvoer. De kweekperiode mag niet langer als een week duren. (temperatuur verlagen)

Foto beschikbaar gesteld door : 
Jan Bukkems
Synoniemen : Aplocheilus lineolatus, Panchax lineatum, Aplochilus lineatus, Haplocheilus lineatus, Haplochilus lineatus, Panchax lineatus, Aplocheilus vittatus, Aplocheilus affinis, Haplochilus rubropictus, Aplocheilus rubropictus, Aplocheilus rubrostigma, Haplochilus rubrostigma, Panchax rubrostigma
IUCN Red List Status : Least concern, geen bedreiging
Van deze vis hebben wij inmiddels een artikel beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik