Astatotilapia calliptera
(GŁnther, 1894)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Malawimeer
Lengte vd vis : 14 cm
Min.lengte aquarium : 140 cm
Onderling zijn deze vissen (vooral de mannetjes) tijdens de broedtijd zeer agressief.  Ook wordt er dan een territorium ingericht.  Het is aan te bevelen om een mannetje met meerdere vrouwtjes samen te houden.  Het aquarium moet worden ingericht met stenen zodat schuilplaatsen ontstaan.  In het midden moet veel vrije zwemruimte worden open gelaten.

Als voedsel moet levend voer of diepvries voer worden gegeven.  Plantaardige bijkost in de vorm van spinazie of sla mag echter ook niet ontbreken.  Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is niet al te moeilijk.  Na het afzetten worden de eieren onmiddellijk door het vrouwtje in de bek genomen.  Bevruchting vindt plaats met de eivlekmethode.  Na 14 dagen verlaten de jongen de bek.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

 

Foto beschikbaar gesteld door :

Kevin Bauman

Synoniemen : Chromis callipterus, Ctenochromis callipterus, Haplochromis callipterus, Tilapia calliptera, Haplochromis centropristoides, Neochromis simotes nyassae, Chromis subocularis
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik