Pethia canius
(Hamilton, 1822)
Verklaring van de tekens

Familie : Cyprinidae
Herkomst : India
Lengte vd vis : 10 cm
Min.lengte aquarium : 100 cm
Vreedzame scholenvis die het beste met andere vreedzame vissen kan worden gehouden.  Het is alleen niet aan te raden om vissen met lange vinnen als gezelschap te houden.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant met niet te zachte planten.  Een donkere bodem en een gedempte verlichting door middel van drijfplanten is aan te raden omdat de dieren anders schuw worden. 

Het is een alleseter waarbij ook zeker plantaardig voedsel niet op het menu mag ontbreken.  Er moet dus voor voldoende variatie worden gezorgd.  Diepvries- en droogvoer wordt ook geaccepteerd.

Over de kweek in het aquarium heb ik nog niet veel terug kunnen vinden.  De eieren worden tussen fijnbladerige planten afgezet en bevrucht.  Aangezien het felle eierrovers zijn is het aan te raden om een afzetrooster te gebruiken en na het afzetten de ouders te verwijderen. 

Foto beschikbaar gesteld door :

Zhou Hang

Synoniemen : Cyprinus canius, Systomus canius
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik