Danio nigrofasciatus
(Day, 1870)
Verklaring van de tekens

Familie : Cyprinidae
Herkomst : Birma
Lengte vd vis : 4,5 cm
Min.lengte aquarium : 70 cm
Vreedzame, levendige scholenvis die veel vrije zwemruimte nodig heeft.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond niet al te dicht worden beplant.  Het is aan te raden om ze niet in gezelschap van Danio albolineatus te houden aangezien dan ongewenste kruisingen kunnen ontstaan.

Als voedsel moet levend voer worden gegeven.  Diepvries- en droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is zeer eenvoudig.  Meerdere vrouwtjes en een mannetje kunnen 's avonds in een kweek aquarium worden onder gebracht.  De eieren worden dan de volgende morgen tussen de planten afgezet en bevrucht.  Het is aan te raden om een afzetrooster aan te brengen aangezien het eierrovers zijn.  Ook kunnen hiervoor knikkers worden gebruikt.  Na het afzetten moeten de ouders verwijderd worden.  Na twee dagen komen de jongen uit.  Zodra ze vrij zwemmen kunnen ze worden groot gebracht met micro-min en daarna al vrij snel met fijngewreven droogvoer.  De jongen groeien snel.

Foto beschikbaar gesteld door :

Siegfried Bäsler

Synoniemen : Barilius nigrofasciatus, Brachydanio nigrofasciatus, Danio analipunctatus
IUCN Red List Status : onvoldoende gegevens bekend
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik