Danio albolineatus
(Blyth, 1860)
Verklaring van de tekens

Familie : Cyprinidae
Herkomst : Birma, Thailand, MaleisiŽ, Sumatra
Lengte vd vis : 6 cm
Min.lengte aquarium : 80 cm
Vreedzame scholenvis die erg veel vrije zwemruimte nodig heeft.  Het aquarium moet dus niet al te dicht beplant zijn.  Deze soort is uitstekend geschikt voor het gezelschapsaquarium.

Het is een alleseter, dus er kan voor voldoende variatie op het menu worden gezorgd.

De kweek is zeer eenvoudig.  In een kweekaquarium kunnen diverse mannetjes en vrouwtjes worden samen gezet.  Het aquarium hoeft niet echt beplant te worden, maar de bodem moet wel voorzien worden van een afzetrooster aangezien de ouders eierrovers zijn.  Een laag knikkers voldoet ook.  Na het afzetten moeten de ouderdieren worden verwijderd.  Na 36-48 uur komen enkele honderden jongen uit.  Als ze vrij zwemmen kunnen ze worden groot gebracht met Liquifry en later fijngewreven droogvoer.  De jongen groeien snel.

Foto beschikbaar gesteld door :

Jan Bukkems

Synoniemen : Nuria albolineata, Brachydanio albolineatus, Danio albolineata, Branchydanio albolineatus, Danio stoliczkae, Danio pulcher, Danio tweediei, Danio tweedei
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij inmiddels een artikel beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik