Corydoras splendens
(Castenau, 1855)
Verklaring van de tekens

Familie : Callichthyidae
Herkomst : Brazilië, Peru, Equador
Lengte vd vis : 9 cm
Min.lengte aquarium : 100 cm
Een zeer vreedzame scholenvis die met vrijwel alle andere, niet te grote vissen kan worden samengehouden. De soort grondelt graag in de bodem. Een gedeelte van de bodem moet dus voorzien worden van fijn zand. De planten moeten stevig verankerd zijn.

Deze soort heeft een voorkeur voor levend voer, maar eet ook voedselresten van de grond. Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is niet eenvoudig. De eieren beschimmelen snel. Tot 1000 eieren worden afgezet en aan planten of andere dingen in het aquarium geplakt. Bij 24 graden komen de jongen na 4 dagen uit. Ze moeten grootgebracht worden met het fijnste levend stofvoer. De eerste tijd zijn de jongen zeer gevoelig voor een verslechterende waterkwaliteit.

Foto beschikbaar gesteld door :
Jan Bukkems
Synoniemen : Callichthys splendens, Brochis splendens, Callichthys taiosh, Brochis dipterus, Corydoras semiscutatus, Brochis coeruleus, Chaenothorax bicarinatus, Chaenothorax eigenmanni
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij inmiddels een artikel beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik