Characodon lateralis
(GŁnther, 1866)
Verklaring van de tekens
Familie : Goodeidae
Herkomst : Mexico
Lengte vd vis : 5 cm
Min. lengte aquarium : 50 cm
Kleine soort die in zijn natuurlijke omgeving met uitsterven wordt bedreigd.  Hij staat dan ook op de IUCN-redlist.  Hij kan in een groepje worden gehouden.  Mannetjes zijn onderling tamelijk agressief.  Het aquarium moet op een plaats staan waar veel licht komt zodat er algen kunnen groeien. Het aquarium moet aan de randen dicht worden beplant met fijnbladerige planten.  Ook drijfplanten moeten voor beschutting worden gebruikt.  Een donkere bodem wordt zeer op prijs gesteld.   Een sterk filter en een regelmatige waterverversing zijn noodzakelijk.   Ze zijn nogal gevoelig voor vistuberculose. 

Als voedsel moet algen en levend voer zoals Artemia en muggenlarven worden gegeven.  (Plantaardig) droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is niet erg productief.  Ze zijn eierlevendbarend.  Na een draagtijd van ongeveer 55 dagen worden 10-20 jongen geboren. De jongen kunnen worden groot gebracht met algen en Artemia.

Foto beschikbaar gesteld door :

Jan Bukkems

IUCN Red List Status : bedreigd
Van deze vis hebben wij inmiddels een artikel beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik