Cichlasoma dimerus
(Heckel, 1840)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Brazilië, Argentinië
Lengte vd vis : 17 cm
Min.lengte aquarium : 140 cm
Tamelijk vreedzame vis die ook ten opzichte van soortgenoten niet echt agressief is.  Aangezien planten over het algemeen met rust worden gelaten, kan het aquarium gewoon worden ingericht met planten en verder met wat kienhout en wortels.

Het is een gemakkelijke alleseter.  Er kan dus voor voldoende variatie op het menu worden gezorgd, mits het aangeboden voedsel niet te klein is.

De kweek is vrij eenvoudig.  Aan de partnerkeuze wordt niet veel aandacht besteed.  De 400-500 eieren worden op een substraat afgezet en bevrucht.  Het legsel wordt door beide ouders verzorgd en bewaakt.  Na 48 uur komen de jongen uit en worden daarna bijna dagelijks door de ouders verhuisd.  Nog eens vier dagen later zwemmen ze vrij.  Ze worden nog gedurende enige tijd door beide ouders verzorgd.  De jongen kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliën.

Foto beschikbaar gesteld door :

Jörg Albering

Synoniemen : Acara dimerus, Acara marginatus, Heros centralis
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij inmiddels een artikel beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik