Corydoras delphax
(Nijssen & IsbrŁcker, 1983)
Verklaring van de tekens

Familie : Callichthyidae
Herkomst : Colombia
Lengte vd vis : 7 cm
Min.lengte aquarium : 80 cm
Vreedzame bodemvis die in een school gehouden moet worden.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant.  Een gedeelte van de bodem moet voorzien worden van fijn zand zodat de dieren daar naar voedsel kunnen grondelen zonder de baarddraden te beschadigen.  Een regelmatige waterverversing wordt zeer op prijs gesteld.

Het zijn alleseters.  Er kan dus voor voldoende variatie op het menu worden gezorgd.  Het voedsel wordt voornamelijk van de bodem opgenomen.

De kweek is niet zo eenvoudig.  Na een flinke waterverversing met koeler water worden tot 250 eieren afgezet en bevrucht.  Dit vindt meestal plaats tegen de ruit van het aquarium.  Het is aan te raden om de ouders na het afzetten te verwijderen omdat eiervraat kan voorkomen.  Na 3 dagen komen de jongen uit.  Ze kunnen de eerste dagen worden gevoerd met infusoriŽn en wat later met Artemia-naupliŽn em micro-wormpjes.

Foto beschikbaar gesteld door :

Jan Bukkems

IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik