Corydoras pygmaeus
(Knaack, 1966)
Verklaring van de tekens

Familie : Callichthyidae
Herkomst : BraziliŽ
Lengte vd vis : 2,5 cm
Min.lengte aquarium : 50 cm
Deze kleinste van alle Corydorassoorten moet evenals zijn soortgenoten in een school worden gehouden.  Het aquarium kan dicht worden beplant.  Een gedeelte van de bodem moet worden voorzien van fijn zand, zodat het dier naar voedsel kan grondelen zonder zijn baarddraden te beschadigen.  Een regelmatige waterverversing wordt zeer op prijs gesteld.

Als voedsel moet zeer klein levend voer worden gegeven in de vorm van encytreeŽn, grindalwormpjes of gehakte tubifex.  Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is eenvoudig.  Een goed gevoerd vrouwtje en meerdere mannetjes produceren na een waterverversing en een gelijktijdige daling van de temperatuur een vijftigtal eitjes.  Na 6 dagen komen de eieren uit en nog eens 2 dagen later zwemmen de jongen vrij.  Ze kunnen de eerste dagen worden gevoerd met het fijnste infuus en een paar dagen later met Artemia-naupliŽn.  De jongen groeien snel.

Foto beschikbaar gesteld door :

Jan Bukkems

IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij inmiddels een artikel beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik