Cryptoheros nanoluteus
(Allgayer, 1994)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Panama
Lengte vd vis : 9 cm
Min.lengte aquarium : 100 cm
Tamelijk vreedzame soort die alleen tijdens de paartijd enige agressie vertoont.  Het aquarium moet worden ingericht met stenen, kienhout en wortels zodat schuilplaatsen en holen ontstaan.  Ook kunnen harde planten als decoratie worden gebruikt.

Als voedsel moet levend voer worden gegeven in de vorm van bijvoorbeeld muggenlarven, Mysis en Artemia.  Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is redelijk eenvoudig.  De eieren worden in een hol afgezet en bevrucht.  Het vrouwtje bemoeit zich in eerste instantie met de broedzorg terwijl het mannetje het territorium verdedigt.    Na drie dagen komen de eieren uit en nog eens vijf dagen later zwemmen de jongen vrij.  Beide ouders houden zich nu bezig met de zorg voor de jongen en dat duurt tot ze 2-3 centimeter groot zijn.  De jongen kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn en fijngewreven droogvoer.

Foto beschikbaar gesteld door :

Aquatarium

Synoniem : Archocentrus nanoluteus
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik