Ctenobrycon spilurus
(Valenciennes, 1850)
Verklaring van de tekens

 

Familie : Characidae
Herkomst : Venezuela, Guyana, Suriname, Frans Gyana
Lengte vd vis : 8 cm
Min.lengte aquarium : 120 cm
Vreedzame scholenvis die beter niet met kleine, rustige vissen kan worden samen gehouden omdat hij nogal onrustig is.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond worden beplant met stevige, niet te zachte planten, aangezien plantaardig voedsel ook op het menu staat.  In het midden moet veel vrije zwemruimte worden open gelaten.  Een krachtige waterstroming wordt zeer op prijs gesteld.

Het zijn alleseters.  Er moet dus gezorgd worden voor een grote variatie in het menu, waarbij plantaardig voedsel ook zeker niet mag ontbreken.  Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is tamelijk eenvoudig.  De eieren worden tussen de planten afgezet en bevrucht.  Na het afzetten moeten de ouderdieren worden verwijderd.  Na 1 dag komen de eieren uit.  Zodra ze vrij zwemmen kunnen ze worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn en wat later met fijngewreven droogvoer of eigeel.
Foto beschikbaar gesteld door :
Lance R. Peck
 
Synoniem : Tetragonopterus spilurus
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.

© Copy-right en voorwaarden voor gebruik