Ctenochromis horei
(GŁnther, 1894)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Tanganyikameer
Lengte vd vis : 18 cm
Min.lengte aquarium : 200 cm
Een zeer agressieve vis die heel veel ruimte nodig heeft en alleen kan worden samen gehouden met grotere vissen.  Het aquarium moet worden ingericht met stenen zodat holen en schuilplaatsen ontstaan.  Een territorium wordt ingericht.  De bodem moet bestaan uit fijn zand aangezien de bodem wordt doorzocht naar voedsel.  Het is aan te bevelen om een mannetje in ieder geval met meerdere vrouwtjes te houden zodat de agressie tijdens de paartijd enigszins verdeelt kan worden.

Als voedsel moet flink levend voer worden gegeven in de vorm van garnalen en kleine vis.  Ook plantaardig voer staat op het menu.  Diepvriesvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is redelijk eenvoudig.  20-50 eieren worden afgezet en bevrucht en daarna door het vrouwtje in de bek genomen.  Na ongeveer 3 weken verlaten de jongen de bek.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.  C. horei is een gewilde gastvrouw voor de eieren van de  Synodontis multipunctatus.

Foto beschikbaar gesteld door :

Airfish

Synoniemen : Chromis horei, Haplochromis horei, Tilapia horei, Ctenochromis horii, Haplochromis horii, Haplochromis moorei, Tilapia horii, Tilapia rubropunctata, Tilapia fasciata tanganaicae, Haplochromis fasciata tanganaicae
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik