Ctenopoma kingsleyae
(GŁnther, 1896)

Verklaring van de tekens

Familie : Anabantidae
Herkomst : West Afrika
Lengte vd vis : 19 cm
Min.lengte aquarium : 180 cm
Nogal schuwe vis die het beste in een speciaalaquarium kan worden gehouden in het gezelschap van niet al te kleine vissen, aangezien die dan als voedsel worden gezien.  Het aquarium moet ruim zijn met aan het wateroppervlak drijfplanten.  Het aquarium moet verder worden ingericht met harde planten en kienhout zodat schuilplaatsen ontstaan.  Een krachtige filtering is aan te bevelen.

Het is een alleseter met een grote voorkeur voor vis en ander krachtig levend voer zoals regenwormen en larven van insecten.  Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is in een voldoende groot aquarium niet  zo moeilijk.  Tot 20.000 eieren worden afgezet.  Deze eieren stijgen naar het wateroppervlak en kunnen daar verzameld worden.  Bij een temperatuur van 29 graden komen de jongen uit.  Nog eens 48 uur later zwemmen ze vrij en eten onmiddellijk Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Cichlids Forever

Synoniemen : Anabas kingsleyae, Anabas africanus, Anabas argentoventer, Ctenopoma argentoventer, Anabas argentivomer, Anabas breviventralis, Ctenopoma breviventrale, Ctenopoma petherici, Anabas muriei
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik