Danio choprae
(Hora, 1928)
Verklaring van de tekens

 

Familie : Cyprinidae
Herkomst : Birma
Lengte vd vis : 3 cm
Min.lengte aquarium : 50 cm
Vreedzame, kleine scholenvis die het beste samen kan worden met andere kleine vissen.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant.  In het midden moet veel vrije zwemruimte worden open gelaten.  Ook kunnen wat wortels en kienhout voor decoratie worden gebruikt.  Een donkere bodem en een gedempte verlichting dmv drijfplanten zorgen ervoor dat de kleuren beter tot hun recht komen.  De vissen zijn goede springers, een goede afdekruit is dus aan te raden.

Het zijn alleseters.  Er kan dus gevarieerd worden gevoerd met klein levend, diepvries- en droogvoer.

De kweek is niet moeilijk.  Het kweekaquarium moet worden voorzien van wat fijnbladerige planten en een laag knikkers of een afzetrooster.  De eieren worden tussen de planten afgezet en bevrucht.  Na het afzetten moeten de ouders worden verwijderd.  Afhankelijk van de temperatuur komen de eieren na 72 uur uit.  Enige dagen later zwemmen ze vrij en kunnen worden gevoerd met infuus en later met Artemia-naupliŽn en  fijngewreven droogvoer.

Foto beschikbaar gesteld door :
All Fish Thailand

Synoniemen : Brachydanio choprai, Danio choprai
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.

© Copy-right en voorwaarden voor gebruik