Devario devario
(Hamilton, 1822)
Verklaring van de tekens

Familie : Cyprinidae
Herkomst : Pakistan, India, Bangla Desh
Lengte vd vis : 15 cm
Min.lengte aquarium : 150 cm
Zeer vreedzame scholenvis die het beste als grote school in het gezelschapsaquarium kan worden gehouden.  Als dieren in te kleine aantallen worden gehouden, worden ze bleek en schuw.  Het aquarium kan aan de randen en achtergrond worden beplant maar in het midden moet heel veel vrije zwemruimte worden open gelaten.

Het is een alleseter.  Er kan dus voor voldoende variatie in het menu worden gezorgd.  Plantaardige bijkost mag daarbij niet ontbreken.  Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is redelijk eenvoudig.  Er is een ruim aquarium nodig dat beplant is en een bodem heeft van grove kiezel.  Ook kan als bodem een laag knikkers worden gebruikt.  Bij een temperatuur van 24-25 graden worden in de ochtend per paring 5-20 eieren afgezet tot een totaal van 200-300 stuks.  Na het afzetten moeten de ouders verwijderd worden.  De jongen komen na 1-2 dagen uit.  Zodra ze vrij zwemmen kunnen ze worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn en fijngewreven droogvoer.  De jongen groeien zeer snel.

Foto beschikbaar gesteld door :

Johnny Jensen

Synoniemen : Cyprinus devario, Danio devario, Leuciscus devario, Perilampus devario, Deuario deuario, Devario buchanani, Devario macclellandi, Perilampus ostreographus, Devario cyanotaenia
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik