Danio margaritatus
(Roberts, 2007)
Verklaring van de tekens

 

Familie : Cyprinidae
Herkomst : Birma
Lengte vd vis : 2,5 cm
Min.lengte aquarium : 50 cm
Deze kleine vis is pas enkele jaren geleden (2006) ontdekt en heeft al diverse namen gehad zoals Celestichthys margaritatus, Rasbora Galaxy, Microrasbora Galaxy.  Op dit moment is hij bekend onder bovenstaande naam.  Dit vreedzame visje kan in een groep in zeer kleine aquaria gehouden worden.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant met fijnbladerige planten.

Als voedsel moet afwisselend klein levend of diepvriesvoer worden gegeven.  Ook fijngewreven droogvoer wordt geaccepteerd.

De kweek ik niet moeilijk.  Het aquarium moet worden ingericht met fijnbladerige planten zoals javamos.  Het is aan te bevelen om de kweek groepsgewijs te doen omdat gebleken is dat in een groep het paargedrag wordt gestimuleerd.  Per paartje worden een 30-tal eieren afgezet en bevrucht tussen de planten.  Na het afzetten moeten de vissen worden verwijderd.  Na een dag of 4 komen de jongen uit en nog eens 4 dagen zwemmen ze vrij.  Ze kunnen worden groot gebracht met infusoriŽn (zoals Liquifry) en wat later met Artemia-naupliŽn.
Foto beschikbaar gesteld door :
Hans Meulblok

 
Synoniem : Celestichthys margaritatus
IUCN Red List Status : onvoldoende gegevens bekend
Van deze vis hebben wij inmiddels een artikel beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.

© Copy-right en voorwaarden voor gebruik