Eretmodus cyanostictus
(Boulenger, 1898)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Tanganyikameer
Lengte vd vis : 8 cm
Min.lengte aquarium : 80 cm
Deze vis is zeer onverdraagzaam ten opzichte van soortgenoten en moet dus paarsgewijs worden gehouden. Het aquarium moet ingericht worden met stenen zodat holen ontstaan. Het is een monogame muilbroeder. Een paartje blijft levenslang bij elkaar. Zeer zuiver water is een voorwaarde. Er moet dus goed worden gefilterd en regelmatig water worden ververst. (Iedere week een derde deel)

Als voedsel moet levend voer worden gegeven. Al te eiwitrijk voedsel (bv muggenlarven) dient vermeden te worden. Ook de algen (aufwuchs) op de stenen worden graag gegeten.

De kweek is niet eenvoudig. Tot 30 eieren worden afgezet en bevrucht. Het vrouwtje neemt de eieren in de bek en houdt ze daar voor de eerste 10 dagen. Daarna neemt het mannetje ook deel aan de broedzorg en neemt de jongen regelmatig over in zijn bek. Na nog eens 10 dagen worden de jongen verder aan hun lot overgelaten.

Foto beschikbaar gesteld door :
Aaron Alcanthar  
IUCN Red List Status : bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik