Laetacara curviceps
(Ahl, 1923)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Amazone
Lengte vd vis : 10 cm
Min.lengte aquarium : 100 cm
Deze soort dient paarsgewijs gehouden te worden en is redelijk vreedzaam met uitzondering van de paartijd.  Het aquarium moet worden ingericht met planten, wortels en stenen zodat schuilplaatsen ontstaan.  Er moet wel voldoende vrije zwemruimte worden open gelaten.  Planten worden met rust gelaten.  Aangezien ze gevoelig zijn voor oud water is het noodzakelijk om regelmatig een flink gedeelte te verversen.

Als voedsel moet levend voer worden gegeven.  Diepvries- en droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is vrij eenvoudig.  Bij een iets hogere temperatuur worden in water met een Gh van 2-6 en een Ph van 6-6,8 300-1000 eieren op een vlakke steen afgezet.  Een eerste broedsel wordt dikwijls na 1-2 dagen opgegeten.  Bij een volgend broedsel zijn het evenwel voorbeeldige ouders.  De jongen die door beide ouders intensief worden verzorgd, kunnen na het vrij zwemmen worden gevoerd met Artemia-naupliën.  Het komt ook voor dat twee vrouwtjes een paartje vormen, waarbij een van de twee het mannetje speelt.  Eieren kunnen dus niet bevrucht worden.

Foto beschikbaar gesteld door :

G Höhner

Synoniemen : Acara curviceps, Aequidens curviceps, Parvacara curviceps
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij inmiddels een artikel beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik