Lamprologus callipterus
(Boulenger, 1906)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Tanganyikameer
Lengte vd vis : 6 cm (v) 15 cm (m)
Min.lengte aquarium : 140 cm
Ten opzichte van soortgenoten is deze soort redelijk agressief.  Een mannetje moet met meerdere vrouwtjes worden samen gehouden.  De vrouwtjes bewonen slakkenhuizen en het mannetje bewaakt het territorium er om heen.  Het aquarium moet verder worden ingericht met stenen zodat veel schuilplaatsen ontstaan.  Eventuele beplanting wordt met rust gelaten.

Als voedsel moet levend voer worden gegeven in de vorm van Artemia, Mysis en muggenlarven.

De kweek is niet al te moeilijk. De eieren worden in het slakkenhuis afgezet en bevrucht.  Het vrouwtje blijft gedurende de incubatieperiode in het slakkenhuis terwijl het mannetje het territorium verdedigt.  Als ze vrij zwemmen keren de jongen niet meer in het slakkenhuis terug.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Jan Bukkems

 

Synoniemen : Neolamprologus callipterus, Lamprologus reticulatus, Julidochromis elongatus, Neolamprologus elongatus, Lamprologus steindachneri, Lamprologus modestus nyassae
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik