Limia tridens
(Hilgendorf, 1889)
Verklaring van de tekens

Familie : Poeciliidae
Herkomst : Ha´ti
Lengte vd vis : 4 cm
Min.lengte aquarium : 80 cm
Vreedzame soort die uitstekend geschikt is in het gezelschapsaquarium met andere vreedzame vissen. Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant, terwijl in het midden zeer veel vrije zwemruimte moet worden open gelaten. Een goede filtering over kool en een regelmatige waterverversing wordt zeer op prijs gesteld.  Het is verstandig om op 25 liter water 2 theelepels zout toe te voegen.  De soort kan zowel paarsgewijs als in groepjes worden gehouden.

Het zijn alleseters.  Er kan dus voor voldoende variatie op het menu worden gezorgd.  Diepvries- en droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is eenvoudig.  Wel moet de temperatuur niet te laag zijn.  De soort is eierlevendbarend en als er een goede beplanting aanwezig is en de ouders goed en afwisselend worden gevoerd, worden de jongen over het algemeen met rust gelaten.  De draagtijd duurt ongeveer 6 weken.  De jongen kunnen worden groot gebracht met fijngewreven droogvoer.  Ze groeien snel.

Foto beschikbaar gesteld door :
Aquarium Dietzenbach
Synoniem : Poecilia tridens
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij inmiddels een artikel beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik