Neolamprologus sexfasciatus
(Trewavas & Poll, 1952)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Tanganyikameer
Lengte vd vis : 15 cm
Min.lengte aquarium : 150 cm
Over het algemeen een vreedzame vis. Alleen in de paartijd tamelijk agressief. Het aquarium moet op de achtergrond ingericht worden met stenen zodat holen ontstaan. Eventuele (harde) planten worden met rust gelaten. De boden moet bestaan uit fijn zand en er moet voldoende vrije zwemruimte zijn. Ze kunnen uitstekend worden samen gehouden met andere cichliden uit het Tanganyikameer zoals Julidochromis- en andere (Neo)Lamprologussoorten. Een territorium wordt ingericht.

Als voedsel kan het beste kleine slakken worden gegeven. Na gewenning wordt ook droogvoer gegeten. Ook Artemia kan gegeven worden.

De kweek is met een passend paar niet al te moeilijk. Het beste is dit te bereiken door een aantal jonge dieren in een aquarium te zetten. Een passend stel vindt elkaar dan en richt een territorium in. Alle andere vissen worden dan uit dit territorium verjaagd. Tot 200 eieren worden in een hol afgezet. Beide ouders verdedigen de jongen die kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliën.

Foto beschikbaar gesteld door :
Jan Bukkems
 
Synoniem : Lamprologus sexfasciatus
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.

met medewerking van Aquabeek

© Copy-right en voorwaarden voor gebruik