Parachromis dovii
(GŁnther, 1864)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Honduras, Nicaragua, Costa Rica
Lengte vd vis : 70 cm
Min.lengte aquarium : > 400 cm
Zeer grote wordende soort die eigenlijk in onze huiskameraquaria niet gehouden kan worden.  Hij moet paarsgewijs gehouden worden, eventueel in gezelschap van niet te kleine vissen, aangezien die als voedsel worden gezien.  Het aquarium moet worden ingericht met stenen zodat schuilplaatsen ontstaan.  Een verdere dekoratie met harde planten is mogelijk.  Stenen en planten moeten wel stevig verankerd worden.  Een territorium wordt ingericht.  Een regelmatige waterverversing wordt zeer op prijs gesteld.

Als voedsel moet stevig levend voer worden gegeven in de vorm van vissen en regenwormen.  Runderhart, garnalen en voedertabletten worden ook geaccepteerd.

De kweek is eenvoudig.  Zelfs bij jonge dieren zijn nesten van meer dan 1000 eieren geen zeldzaamheid.  De eieren worden afgezet op een substraat en 3-4 dagen later komen ze uit.  De larven worden onder gebracht in een broedkuil.  Nog eens 5-6 dagen later zwemmen ze vrij.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

AquaMoJo

Synoniemen : Heros dovii, Cichlasoma dovii, Herichthys dovii
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik