Paracyprichromis brieni
(Poll, 1981)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Tanganyikameer
Lengte vd vis : 11 cm
Min.lengte aquarium : 120 cm
Deze scholenvis moet in een flinke groep van minimaal 10 stuks gehouden worden.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond worden ingericht met stenen zodat holen en schuilplaatsen ontstaan.  In het midden moet zeer veel vrije zwemruimte worden open gelaten.  Planten worden met rust gelaten.  Een rustige vis die dan ook samen gehouden moet worden met andere rustige vissen.  De verlichting moet enigszins gedempt zijn omdat de dieren anders schuw worden.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven in de vorm van Artemia en Cyclops.  Diepvries- en droogvoer wordt ook wel geaccepteerd.

De kweek is niet moeilijk.  Tot 25 eieren worden een voor een in de buurt van een rechtopstaande steen afgezet en voor dat het vrouwtje ze in de bek neemt razend snel door het mannetje bevrucht.  De eieren en later de jongen worden gedurende 3 weken door het vrouwtje in de bek gehouden en daarna voorgoed vrij gelaten.

Foto beschikbaar gesteld door :

Roger Mayer

Synoniem : Cyprichromis brieni
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik