Phalloceros caudimaculatus
(Hensel, 1868)
Verklaring van de tekens

Familie : Poeciliidae
Herkomst : Zuid BraziliŽ, Paraguay, Uruguay
Lengte vd vis : 4,5 cm
Min.lengte aquarium : 50 cm
Zeer vreedzame soort die het beste in een speciaalaquarium kan worden verzorgd.  Zoals de meeste levendbarenden heeft hij een voorkeur voor een goed beplant aquarium en wat harder water.  Te hoge temperaturen worden niet op prijs gesteld.  Hij is nogal gevoelig voor forse waterverversingen.  Het is dan ook beter om meerdere keren kleine hoeveelheden water te verversen.

Het is en alleseter.  Er moet dus gezorgd worden voor veel variatie op het menu, waarbij ook plantaardig voer niet mag ontbreken.  Diepvries- en droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is eenvoudig.  De soort is eierlevendbarend.  Na een draagtijd van ongeveer 24 dagen worden 10-50 jongen geboren.  Als de ouders goed gevoerd worden laten ze de jongen met rust.  De jongen zinken na de geboorte naar de bodem en na ongeveer een urr zwemmen ze vrij.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn en fijngewreven droogvoer met plantaardige bestanddelen.

Foto beschikbaar gesteld door :

Kjell Nilsson

Synoniemen : Girardinus caudimaculatus, Phalloceros caudomaculatus
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik