Platydoras costatus
(Linnaeus, 1758)
Verklaring van de tekens

Familie : Doradidae
Herkomst : Midden Amazone
Lengte vd vis : 22 cm
Min.lengte aquarium : 150 cm
Vreedzame vis die uitstekend met grotere cichliden kan worden samen gehouden.  Echt kleine vissen moeten als gezelschap worden vermeden aangezien die eenvoudig als voedsel kunnen worden gezien.  Het zijn over het algemeen nachtdieren die zich overdag nauwelijks zullen laten zien.  Het aquarium moet worden ingericht met stenen en kienhout zodat schuilplaatsen ontstaan waar ze zich kunnen verschuilen.  Het is aan te bevelen om een gedeelte van de bodem te voorzien van fijn zand waar ze zich in kunnen graven.  Planten kunnen ook als decoratie worden gebruikt, alleen fijnbladerige planten zullen snel door het gewoel in de bodem vervuilen.  Aangezien het dier een grote doorn heeft is het onverstandig om hem in de handen te nemen.  Ook vangen met een netje is af te raden.

Het is een gemakkelijke alleseter.  Er moet dus voor voldoende variatie op het menu worden gezorgd, waarbij plantaardig voedsel niet mag ontbreken.  Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek in het aquarium is tot nu toe niet gelukt.

Foto beschikbaar gesteld door :

Jan Bukkems

Synoniem : Silurus costatus
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik